Skip to main content

Kornfritt brød

Mange ønsker eller er nødt til å spise glutenfritt, og kanskje spesielt i en overgangsfase (men også ellers!) kan det være godt med et ”lovlig” brød som kan brukes til frokost, lunsj eller tilbehør til middag i blant.

Tekst Anne Lene Johnsen     Foto Fra boka

da8528b1-7c5a-445a-b74d-026e4719a08c_20160822115030898

Dette brødet er fra boka Ekte brød uten gluten og ferdige melmikser (Cappelen Damm, 2016). Forfatteren lover at det holder seg mykt og godt i mange dager, er proteinrikt, tåler både å fryses og tines, og at det også smaker godt!

Du trenger:

  • 100 g kikertmel
  • 2 dl kaldt vann
  • 1 ss eddik
  • 50 g eller 4½ ss linfrø, grovmalte
  • 2 egg
  • 2 eggehviter
  • 2½ ss kokosmel
  • 1½ ss loppefrø
  • ½ ts salt
  • ½  ts tørket rosmarin, knust i morter eller malt i krydderkvern
  • 1 ts natron
  • Olje eller smør til brødformen

Slik gjør du:

Trinn 1:
Bland kikertmel, malte linfrø, vann og eddik. Dekk til og la stå i minst 12 timer, gjerne et helt døgn.

Trinn 2:
Sett stekeovnen på 180 grader.

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle og ha deigen over i en smurt liten brødform (1 liter). Sprut med vann og glatt til toppen med en slikkepott. Stek på nederste rille i cirka 40 minutter, pluss 10 minutter uten form. Avkjøl brødet på rist. Det holder seg fint i noen dager i romtemperatur, men kan også fryses i skiver og tines ved behov.

LES OGSÅ  Varm rabarbrasuppe med krem

Tips:
Stek vafler av brøddeigen, og server med valgfritt pålegg!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner