Skip to main content

Kinesiologi mot hetetokter – for godt til å være sant?

– Jeg holdt på å bli gal av hetetoktene, forteller Lise Groth (f. 1962) fra Bærum. – Hjelpen kom fra uventet hold.

Tekst Iver Mysterud     Foto Shutterstock

Lise ble plaget av symptomer allerede da hun var 41 år gammel. Hetetoktene kom plutselig, for så å bli borte en periode før de var tilbake igjen. Slik fortsatte det inntil hun var veldig plaget døgnet rundt. – Jeg hadde ett hetetokt i timen døgnet rundt. Jeg svettet sterkt, og dette var svært synlig for alle rundt meg, minnes hun. – Jeg svettet i hele ansiktet, på brystpartiet og ryggen. Deretter begynte jeg å fryse voldsomt, sier Lise. – Også omgivelsene ble plaget i denne perioden. Luftkjøleanlegget i bilen sto på året rundt.

Lise forteller at hun normalt har en stabil psyke, men at disse symptomene ble meget plagsomme både for henne og familien. Hun hadde ikke forsøkt noen medikamenter for symptomene. Lise hørte om kinesiolog Sverre Gjelstad på Jessheim Naturterapi via noen venner. – Jeg har aldri vært noen ”alternativ person” og hadde ikke prøvd ”mye rart” før. Likevel fikk jeg lyst til å forsøke kinesiologi og bestilte time, sier Lise.

LES OGSÅ  Fikk livskraften tilbake etter fallulykke!

Gjelstad visste ikke hvorfor Lise kom til ham. Hun lå på benken mens han gjorde en rekke kinesiologiske muskeltester. Lise manglet blant annet noen vitaminer. – Du er her på grunn av hetetokter, hadde Gjelstad plutselig sagt til henne. Det merket han raskt. Gjelstad sa også at hun hadde problemer med blærekatarr, noe som også stemte etter hennes tre svangerskap.

Lise fikk også litt kinesiologisk behandling der Gjelstad trykket på noen punkter på kroppen hennes. Hele seansen varte bare 1 time og 15 minutter. – Jeg har ikke svettet i det hele tatt siden dette, forteller Lise fornøyd. – Det hele kostet kun 150 kroner! minnes hun. Lise forteller at dette er rundt åtte år siden. Hetetoktene sluttet på minuttet etter at hun hadde vært hos Gjelstad. Da hadde hun hatt slike plager i 3–4 år.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Erfaren kinesiolog»]Sverre Gjelstad (f. 1944) på Jessheim Naturterapi i Akershus har praktisert som kinesiolog i 35 år. Han har behandlet flere hundre kvinner for plager i overgangsalderen. Flesteparten av disse er blitt bedre av sine plager, mange helt bra. Gjelstad behandler hver kvinne 1–3 ganger. Han har en fast framgangsmåte for kvinner i overgangsalderen. Først ”låser han fokus mentalt” hos pasienten for etterfølgende behandling. Videre er det erfaringsmessig den såkalte tredobbelte varmemeridianen ifølge tradisjonell kinesisk medisin (TKM) som må påvirkes. I tillegg må én av fem spesifikke muskler påvirkes for å få bedring av overgangsplager. Dette dreier seg om én spesifikk muskel i overkroppen og fire i beina. Gjelstad tester kinesiologisk hvilken muskel som trenger justering og behandler så ut fra det som kommer fram gjennom testingen. I tillegg påvirker han lymfesystemet, deretter blodsirkulasjonen og til slutt sirkulasjonen av energi.

LES OGSÅ  Helhetsterapi

Gjelstad har gjennom en lang yrkeskarriere hatt pasienter med et vidt spektrum av plager, fra astma og allergier til traumer og fobier. Hans førstevalg er kinesiologi, men han bruker også soneterapi hvis en klient kommer tilbake for oppfølgingsbehandling.

Gjelstad kan nås på telefon 63 97 10 53, men har begynt å trappe ned sin praksis, primært fordi han har mistet synet grunnet diabetes. Gjelstad fikk diabetes som treåring.[/gdlr_box_icon]

Venninnegjengen

Lises vellykkete behandling spredte seg i venninnegjengen, og fire av hennes venninner har vært hos Gjelstad. – Det fungerte like godt for tre av dem, mens den siste ikke fikk hjelp, sier hun. – Jeg anbefaler folk med alle slags plager å gå til Gjelstad for å få kinesiologisk behandling. Både familiemedlemmer og venner har vært der for mye forskjellig og med godt resultat. Dette gjelder for eksempel allergier og overfølsomhetsplager, avslutter en fornøyd Lise Groth.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Mer om kinesiologi ogovergangsalder i Helsemagasinet»]Henne ME. Kinesiologi – en vei til et bedre jeg? VOF 2014; 5 (3): 10-2.

Mysterud I. Hjelp! Jeg er i overgangsalderen! VOF 2015; 6 (3): 46-54.[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner